Kapel Turnhout

Dit voormalige klooster in Turnhout werd enkele jaren geleden onder handen genomen door een gerenommeerde architecte en omgetoverd tot een inspirerende plek waar heden en verleden elkaar op een respectvolle manier ontmoeten.

Boek deze locatie

Dit voormalige klooster in Turnhout werd enkele jaren geleden onder handen genomen door een gerenommeerde architecte en omgetoverd tot een inspirerende plek waar heden en verleden elkaar op een respectvolle manier ontmoeten. Torenhoge uitdagingen op vlak van isolatie, akoestiek en hedendaags comfort. En of deze dame in haar opzet geslaagd is! Opmerkelijk zijn de unieke, sfeerbepalende en artisanale schildertechnieken. Als creativiteit hier niet stroomt, dan stroom het nergens.  

ANDERS VERGADEREN TOT 24 PERSONEN 

Tijdens de renovatie werd rekening gehouden met de bestaande stijlkenmerken van het gebouw en de authenticitiet. Men koos voor natuurlijke materialen, een zacht kleurenpalet en de toepassing van microtopping om de ziel van het pand te benadrukken. De muren zijn afgewerkt met een leemtechniek die door het korrelige effect diepgang creëren. Door deze nuances voelt alles hier warm en geborgen aan. Tegelijk straalt het interieur rust uit.Zo kwam de sacrale sfeer die de kapel decennialang kenmerkte na twee jaar intens renoveren helemaal terug. 

De open keuken met organische vormen, ruime eetplaats en cosy salon met open haard bevinden zich op het gelijkvloers. De organische stalen wenteltrap in de keuken en eetruimte vormt een echte eyecatcher. Doordat de trap ter hoogte van de keuken vertrekt, moet je via een passerelle naar de tv-hoek. Een fantastische plek omdat je er de grootsheid van de kapel het best ervaart. Door de bijna zeven meter hoge plafonds was het mogelijk om een extra verdieping te bouwen met een tv-hoek. Nergens zie je de pracht en details van de glas-in-loodramen beter 

BINNEN EN BUITEN HEERLIJK GENIETEN 

Het gelijkvloers is open tot in de nok met zichtbare balkenstructuur en ademt hierdoor een en al ruimte. Via de glas-in-lood ramen op de mezzanine valt sfeervol gekleurd licht naar binnen.  

Wat ze zo bijzonder maakt, is dat ze allemaal ontworpen zijn door de nonnetjes die in het klooster woonden. Elke zuster had haar eigen raam. Ze leveren een enorme kleurenpracht, en als de zon erdoor schijnt en de kleuren op de muren geprojecteerd worden, heeft het zelfs iets feeërieks. 

Een grote en strakke glaspartij op het gelijkvloers zorgt voor overvloedige lichtinval en een aangename connectie met de ruime tuin. Ook buiten kan je heerijk vertoeven. Een private diner, receptie of walking diner bij mooi weer? Alles kan in dit unieke kader! 

One Stop Shop

Beleving & sfeer, daar doen we het voor! Unieke plekken ontdekken is één maar daar hoort natuurlijk lekker & gezond eten bij. De liefde van onze gasten gaat immers door de maag. We zorgen voor culinaire verwennerij van begin tot einde. Een meeting, opleiding, workshop, strategisch overlegmoment, receptie of gezellig onderonsje met collega’s.. Niets brengt mensen dichter bij elkaar dan lekker eten. Of een goed glas wijn. En als het echt mee zit, beide. Ontdek, proef, smaak en geniet!